About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τι είναι τελικά οι καπακομαχίες...

Από τη μαθήτρια του Στ2 Σοφία Λ.

Αν έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει ένα καινούργιο παιχνίδι στην αυλή του σχολείου μας, που λέγεται καπακομαχίες.
Το παιχνίδι αυτό το εφεύραν τα παιδιά της Τρίτης και Τετάρτης τάξης του Δημοτικού. Το ξεκίνησαν επειδή δεν τους επιτρεπόταν να παίξουν με γόμες ή με τάπες. Τα καπάκια που χρησιμοποιούν είναι από διάφορα είδη μπουκαλιών (γυάλινα, πλαστικά και αλουμινένια).
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι οι εξής: 1) μπορούν να παίξουν από 2 έως 8 παίκτες , και 2) όλοι ποντάρουν από 1 καπάκι και ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να κερδίσεις το καπάκι του άλλου. Για να το κερδίσεις, ρίχνεις ένα άλλο καπάκι και αν τύχει από την πάνω μεριά είναι το «open» και αν τύχει από την κάτω μεριά είναι το «close». Όποιος έχει τα περισσότερα «open» κερδίζει.
Από αυτό το παιχνίδι δημιουργούνται κάποια προβλήματα στο σχολείο αλλά και στο σπίτι.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο σχολείο είναι τα εξής: 1) οι καυγάδες ανάμεσα στους αντίπαλους παίχτες είναι συχνοί και μεγάλοι, και 2) συχνά παρατηρούνται κλεψιές καπακιών. Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο σπίτι είναι ότι τα μπουκάλια μένουν συχνά χωρίς καπάκια, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην υπόλοιπη οικογένεια.
Παρόλο που υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, νομίζω ότι το παιχνίδι αυτό είναι καλύτερο από τις γόμες και τις τάπες, γιατί οι γονείς δεν επιβαρύνονται οικονομικά. Επίσης, τα καπάκια είναι ανακυκλώσιμο προϊόν ώστε έτσι δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον.
Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμα. Τα παιδιά θα βαρεθούν σε λίγο και θα εμφανιστεί μια νέα μόδα παιχνιδιού. Μέχρι τότε καλό θα είναι τα παιδιά να παίζουν ήσυχα και να μη μαλώνουν μεταξύ τους.

5 σχόλια:

  1. ωραίο!!!!τέλειο!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο και πλήρε κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία τα έγραψες!
    Παράξενο παιχνίδι βρήκαν τα παιδιά, αλλά τουλάχιστον είναι καλύτερο από το να παίζουν όλη μέρα με ηλεκτρονικά ή να βλέπουν τηλεόραση!
    Καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φραση του κειμενου σου''Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο σπίτι είναι ότι τα μπουκάλια μένουν συχνά χωρίς καπάκια, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην υπόλοιπη οικογένεια.'' ειναι πολυ σωστη! Προχθες πηγα να πιω γαλα και ετσι οπως εβγαλα το μπουκαλι χυθηκε πανω μου!!!!! Μετα απο κατι δευτερολεπτα αποδιχ9ηκε οτι το αιτιο ηταν το καπακι που ΕΛΕΙΠΕ!!!!Μετα σαπισα τον αδερφο μου στο ξυλο γιατι εξαιτιας του λερω9ηκε η αγαπημενη μου μπλουζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραιο παιχνιδι δεν το ηξερα δεν ειμαι απο το σχολειο σας αλλα συγχαρητηρια πολυ πρωτοτυπο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή